Zelene tagliatelle sa dimljenim lososm i brokolijem

Zelene tagliatelle sa dimljenim lososm i brokolijem

Za ovaj recept je potrebno malo mašte, kvalitetni sastojci i ljubav prema pripremanju hrane. Dobra karakteristika zelenih tagliatelle-a sa dimljenim lososom i brokolijem je što ovo može biti mrsno i posno jelo. Idealan je za dane posta, kao svečani ručak. Još jedna prednost je i to što se brzo priprema, te je idealan i kada nemate mnogo vremena a želite da pojedete jedan kvalitetan obrok.

taljatele recept

Svaki od sastojaka potrebnih za pripremanje ovog jela možete pronaći na našem sajtu, a ukoliko ste maštoviti uvek možete pronaći i dodatne začine, i veliki izbor vina koji će s vremena na vreme menjati ovaj klasični recept.

Delikatesi.rs sastojci :

RECEPT :

Dok u jednoj šerpi kuvamo testeninu (tagliatelle), u drugoj šerpi kuvamo brokoli koji se kuva samo par minuta kako bi zadrzao svoju boju i vitamine koji ce nam svakako prijati u ovih hadnim zimskim danima.

Kada ubacimo testeninu u vodu, u malo dubljem tiganju počinjemo da dinstamo beli luk.

Uvek biramo kvalitetna ulja, u ovom slučaju smo se opredelili za maslinovo Pomace Olitalia. Beli luk možete staviti u količini koja vama odgovara, a ukoliko ga ne volite, možete i preskočiti ovaj deo.

Nakon par minuta, u tiganj dodajemo dimljeni losos, belo vino, zatim biljnu ( ukoliko postite ) ili neutralnu pavlaku, supenu kašiku pesto genovese sosa da bi dobili lepu zelenu boju i oplemenili ukus bosiljkom. U ovom delu godine teško je pronaći svež bosiljak, te je zato pesto genovese idealan dodatak ovom jelu.

Ukoliko ga imate, svakako ga isloristite kao dekoraciju ili dodajte par listića kako bi pojačali ukus. Takođe, dodali smo i beli luk i bosiljak u spreju koji daje posebnu aromu ovom jelu.

Nakon svega par minuta dodajte brokoli, i proceđenu testeninu (testenina bi idealno trebala da bude al dente). Promešajte par puta i vaš lagani ručak je spreman. Parmezan mu daje poseban šmek, pa opet, ukoliko ne postite predlazemo da ga narendate od gore.  Osim što će lepše izgledati daće vašem jelu poseban šmek.

Mima fit and sit taljatele

 Ne zaboravite da popijete čašu vina koje ste otvorili jer je sastavni deo recepta. Sem što se savršeno slaže uz ovo jelo, valja ga iskoristiti ... a vaša gozba ce dobiti neku posebnu dimenziju i čar.

Vreme pripreme ovog recepta je 15 minuta.

Toliko lako da može svako.

Prijatno i živeli!

 

Recept by : Mima's Fit & Sit

Zapratite našu Mimu i na društevnim mrežama.

Facebook: Mima's Fit & Sit
Instagram: Mima's Fit & Sit


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tri brza pikantna umaka
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?