Top pet slatkih poklona za praznike

Top pet slatkih poklona za praznike

Bliži se sezona darivanja, koja, pored izmamljivanja osmeha, mnogima stvara dodatan stres izazvan nabavkom poklona za drage osobe. Da biste sebi bar malo pomogli, kupovinu ćete olakšati pravljenjem spiska, ali i kupovinom na vreme. Međutim, čak i kada poznajemo nekog godinama, ponekad nam ponestane ideja čemu bi se ta određena osoba obradovala, a da nije u pitanju nešto dosadno, bezlično, ili nešto što će stajati u ostavi ili, u nekim slučajevima, na dnu ormara. Da bismo Vam bar malo olakšali ovu nemilu obavezu, za Vas smo pripremili predloge top pet slatkih poklona za praznike.

1. Mini panettone u neobičnom pakovanju

Poslednjih par godina je ovaj italijanski slatkiš doživeo porast popularnosti, ali sa dobrim razlogom. Svojim oblikom, ali i presekom, ulepšava svaku trpezu, a dovoljno je neutralnog ukusa da se svima dopada. Naš predlog je panettoncino odnosno mini panettone u upečatljivom i predivnom pakovanju – plišanoj koali. Koala je napravljena od kvalitetnog, mekanog, pliša, a u sebi krije klasični mini panettone. Testo je karakteristično za Loison panettone, i obogaćeno je komadićima kandirane kore pomorandže i Sultana grožđicama.

2. Panettone luksuznog izgleda

Ukoliko želite nekom da poklonite ovaj praznični slatkiš, ali biste želeli da zaobiđete plišanu koalu, u ponudi je i panettone u limenoj kutiji. Sama kutija je raskošne ruž nijanse crvene boje sa reljefnim ukrasima nostalgičnih asocijacija. Ova kutija u sebi krije klasičan Loison panettone obogaćen kandiranom korom pomorandže, limuna, Sultana grožđica, kao i vanile sa Madagaskara. Kada poklanjate panettone birajte Loison panettone, poznat po pažljivo biranim sastojcima od kojih nastaje panettone koji se pamti.

Zena otvara ekskluzivni poklon sa prijateljicama

3. Čokoladni poljupci

U pitanju je jedan od konditorskih lako prepoznatljivih simbola Italije – Baci čokoladne praline. Dolaze u raznim varijantama, a naš predlog je upravo kombinacija tri Baci ukusa – originalni Baci ukus, praline od crne čokolade sa 70% kakaa, i praline od mlečne čokolade. U centru svake praline se nalazi ceo lešnik, okružen kremastim punjenjem. Svaka pralina je zasebno upakovana u karakterističnu foliju sa zvezdicama, i svaka, pored neodoljivog slatkiša, krije i par reči ili stihova koji će ulepšati degustaciju ovih popularnih poljubaca.

4. Praline od slane karamele

Slana karamela je lako pronašla put do poslastičara širom sveta. Neobična kombinacija slane note i neretko preslatke karamele, stvara jedinstvenu eksploziju preplićućih intenzivnih aroma. Sorini čokoladne praline od slane karamele su stoga
sjajan poklon nekom ko voli da eksperimentiše često birajući aromatičnu čokoladu. Ove Sorini praline su napravljene od mlečne čokolade, a u sebi kriju fil od slane karamele, ali i hrskave karamel komadiće. Iznenadite Vama dragu osobu ovim
simpatičnim italijanskim slatkišem.

5. Čuveni gianduiotti

Iako su prve gastro asocijacije kada se spomene Italija pasta, ili pica, sada znate da je ona i postojbina čuvenog panettone božićnog kolača. Tu su i ostale popularne slatke delicije, tradicionalnog ili malo modernijeg porekla, a među njima se kriju i gianduiotti. Dolaze u istim obliku kao i što su se prodavali u 19. veku, u obliku tipične venecijanske gondole. Napravljeni su od đanduje - čokoladne lešnik paste za koju se priča da je insipirisala i planetarno popularnu Nutelu. Svaka gondolica je posebna upakovana, a svaki zalogaj ovog slatkiša pruža nezaboravan užitak svakom ljubitelju kombinacije čokolade i lešnika.

Novogodisnje kutije za poklone

Koji slatkiš Vi birate?

Pored činjenice da su idealan izbor za slatkoljupce, deo proizvoda sa liste predloga je dovoljno dekorativan i luksuzan da bude poklon sam za sebe, dok drugi, manji, slatkiši mogu poslužiti kao dopuna nekih većih poklona. Ne verujemo da postoji osoba kojoj slatki delikates neće ulepšati dan. Takođe, imajte na umu da je najveći poklon Vaša blizina odnosno Vaše društvo, pa ne zaboravite da posvetite dovoljno vremena Vašim bližnjima. Za onu malo opipljiviju varijantu nek Vas inspiriše naša lista top pet slatkih poklona za praznike.


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?