Šta pokloniti voljenoj osobi za Dan zaljubljenih?

Šta pokloniti voljenoj osobi za Dan zaljubljenih?

Verujemo da je ovo pitanje koje se često postavlja. Bilo da je u pitanju kraća veza pa je prisutna bojazan da ćete pogrešiti prilikom izbora poklona, ili ste toliko dugo zajedno da ste sve “kreativne” ideje već istrošili, početak februara neizostavno donosi ovu nedoumicu. Ovaj praznik koji ne zahteva poklone velike materijalne vrednosti, ali je bar mali znak pažnje poželjan i očekivan. Ukoliko Vam fali inspiracije ispratite našu listu predloga šta pokloniti voljenoj osobi za Dan zaljubljenih.

 

Bombonjera Poljupci Delikatesi i tako to... 50 g

Neodoljivi slatkiši

Poslastica će retko biti centralni odnosno glavni deo poklona, ali ako Vam je potrebno nešto što će upotpuniti celinu, ili ste samo u potrazi za sitnicom koja će nekom izmamiti osmeh na lice, sa čokoladom nećete pogrešiti. U skladu sa temom praznika, tu je bombonjera puna čokoladnih pralina izlivenih u obliku usana. Ova bombonjera se sastoji od 5 ručno pravljenih pralina od mlečne čokolade ispunjenih kremom od pečenih lešnika. Kad smo kod usana i poljubaca, možete odabrati i čuveni italijanski slatkiš – Baci. U ovom pakovanju dobijate tri različita ukusa čokoladnih pralina, originalne praline, praline od mlečne čokolade, i praline napravljene od čokolade sa minimum 70% kakaa. Svaka pralina u centru ima lešnik ušuškan u najfiniji krem. Pojedinačno su upakovane u dekorativnu foliju, a pored neodoljivog slatkiša, svaka pralina krije i poetičnu poruku ispisanu na komadić papira. Za dodatni dašak italijanskog poslastičarstva, tu su Sorini Gianduiotti čokoladne praline stilizovane kao omaž gondolama Venecije. Kao što im samo i kaže u pitanju su praline nastale od đanduje – originalne italijanske kremaste paste koja se pravi od čokolade i usitnjenih pečenih lešnika. Ova retko sočna delicija ima izuzetno upečatljivu aromu, naročito za ljubitelje lešnika. Bilo koji od ova tri slatkiša da odaberete male su šanse da ćete pogrešiti jer retko koja osoba ne voli čokoladu!

Prosecco superiore DOCG CONEGLIANO VALDOBBIADENE EXTRA DRY Tenuta Santomè 0,75 l

Praznični penušavci

Navikli smo da su rezervisani za specijalne prilike, a istina je da, uz njihovu pomoć, svaki trenutak možete učiniti specijalnim! Santome Conegliano Valdobbiadene proseko potiče iz istoimene italijanske oblasti i tipičan je italijanski penušavac vrhunskog kvaliteta. Stiže u elegantnoj, izuzetno dekorativnoj, flaši koja će za tili čas privući pažnju, dok će istu tu pažnju zadržati ukus ovog šampanjca. Aromatičan i iskričav, predstavlja impozantnu harmoniju cvetnih i voćnih nota. Može se piti sam, dobro rashlađen, ili uz neke deserte, lagane večere ili grickalice. Još jedan od karakterom sličnih vina je Freschello proseko. Ovaj proseko dolazi u poklon pakovanju sa dve čaše pa je idealan kao poklon “s nogu”, odmah spreman za konzumaciju! Možete uživati u njegovom razigranom, osvežavajućem voćkastom ukusu u nekom romantičnom i nepredividom setingu. Iako penušavo vino nije obavezan odnosno jedini izbor pića za praznike, odavno je simbol, pratilac, slavlja, a šta je značajnije za proslavu od ljubavi koja oduzima dah?

Neuobičajen specijalitet

Ako Vama draga osoba voli sir onda je vreme da joj upriličite fondu veče! Prethodni pokloni nisu nužno zahtevali Vaše prisustvo, ali ovaj poklon se najslađe konzumira u paru. U pitanju je fondu smesa napravljena od švajcarskog sira. Iako bi bilo idealno da imate specijalnu posudu za pravljenje fondua, bilo koja posuda koja dobro podnosi visoke temperature će poslužiti. U nju sipajte smesu, zagrejte je do željene teksture, i u nju umačite parčiće prepečenog hleba. Samoj smesi možete dodati začine po želji. Ovaj poklon će obradovati hedoniste naklonjene siru, a sa druge strane pruža Vam i kvalitetno vreme koje ćete provesti zajedno sa voljenom osobom spremajući ovaj delikates.

Koji poklon Vi birate?

Raspravu oko nastanka, neophodnosti, i komercijalizacije ovog specijalnog dana za ljubav je nesvrsishodno voditi. Uvek svoje stavove možete prilagoditi pretpostavljenim očekivanjima drage osobe i kompromisom, jednim od najvećih pravih dokaza ljubavi, učiniti ovaj dan nezaboravnim. Dodatnu inspiraciju za poklone možete potražiti razmatranjem ostatka asortimana koji se uklapa u tematiku ovog posebnog dana. Nadamo se da ćete uskoro imati odgovor na pitanje šta pokloniti voljenoj osobi za Dan zaljubljenih.


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?