Šta kad Vam je potreban dašak luksuza?

Šta kad Vam je potreban dašak luksuza?

Luksuz, za većinu ljudi, podrazumeva nešto skupoceno, nešto što je teško dostići. Istina je da zavisi i od našeg trenutnog socioekonomskog statusa, ali i od ostalih finansijskih prilika oko nas. Kroz istoriju je predstavljao različite stvari i statusne simbole, pa je nekad čak i cimet bio začin u kom su uživali samo najbogatiji, dok je čokolada bila rezervisana za dvorjane. Danas, srećom, možemo da priuštimo nekadašnje luksuzne delicije, ali ipak i dan danas postoji deo ponude koji nije za svaku priliku. Ukoliko Vam je potrebno nešto uz pomoć čega želite da odate svojevrsnu počast nekom posebnom trenutku, onda birajte nešto novo, nešto u čemu ne uživate svaki dan. Tu smo da Vam pomognemo preporukama i damo odgovor na pitanje šta kad Vam je potreban dašak luksuza.

Osobe podizu case da nazdrave

Ekskluzivno piće

Odavno je šampanjac počasni gost kako velikih tako i onih intimnijih proslava. Tu je da uveliča naše uspehe, pobede, i ulepša priliku kojoj je namenjen. Uprkos činjenici da je sveprisutan u popularnoj kulturi, ponekad i sa negativnim prizvukom, Moët je bio i ostaće jedan od vrhunskih šampanjaca širom sveta. Nastao je kao kosmopolitsko piće, a i danas je jedan od simbola prestiža. Moët Imperial je kreiran davne 1869. godine i vrhunac je jedinstvenog Moët & Chandon stila. Ukoliko se odlučite za kupovinu ovo šampanjca, do Vas stiže velika flaša od čak 6 litara ovog raskošnog šampanjca u kom će uživati svaki gost Vaše proslave. U pitanju je mešavina 100 različitih vina, koja kreiraju zreo šampanjac zavodljivih nota zelene jabuke, citrusa, belog cveća, i još par drugih pažljivo izbalansiranih, komplementarnih, nota koje upotpunjuju Moët Imperial impresiju.

Gurmanski delikates

Da li i vi pomislite na meso kada se spomene gurmanluk? Pred Vama je poseban, i retko dostupan komad mesa, koji će garantovano doneti nezaboravnu degustaciju. U pitanju je ovčiji pršut od buta Farme na kraj sela. Tek dvanaestak komada je pušteno u prodaju, jer ovaj suhomesnati specijalitet zahteva vreme, znanje, ali i trud. Njegov finalni ukus je rezultat mukotrpnog rada tokom skoro pa godinu i po dana. Na samom početku, bira se najkvalitetniji komad mesa, but, koji se par puta zalije vinom, u njega se utrlja miks začina, od kojih se, nakon par zalivanja i utrljavanja, na kraju stvori glazura. Ovakav komad mesa do sad sigurno niste probali, niti ga možete nabaviti u lokalnom supermarketu. Jedina mana je što ćete nakon konzumacije morati da se naoružate strpljenjem i sačekate sledeću turu.

Praznični slatkiš

Da bi ova hedonistička lista bila što potpunija moralo se ostaviti mesto i za nešto slatko. Tokom praznika je najbolje posegnuti za tradicionalnim slatkišima, pa je tako pred Vama Loison panettone. Čuven unutar, ali i van granica Italije, ovaj božićni kolač nije simbol nedostižnosti, ali jeste simbol neprevaziđenog kvaliteta. Za Vas smo odabrali najspecifičniji, i jedan od najskupljih, Loison panettone – čokoladni panettone upakovan u predivnu plišanu koalu. Unutar ove plišane koale ušuškane kariranim šalom, krije se čokoladni panettone bogat komadićima čokolade, ali i čokoladnim filom koji doprinosi sočnosti ovog kolača. Ako ste raspoloženi za nešto slatko, ovaj čokoladni panettone u sebi objedinjuje tradiciju, čokoladu, ali i opipljivu uspomenu u vidu mekane koale.

Novogodisnja trpeza

Koji luksuz Vi birate?

Navedeni predlozi Vam mogu poslužiti kao neka vrsta inspiracije, naročito ukoliko želite sebi da priuštite nešto sofisticirano što nije deo Vaše uobičajene ili planirane kupovine. Bilo da krunišete proteklu godinu, ili želite da Vam nova godina otpočne na što lepši način, čak i sitnicama možete obezbediti sebi neponovljiv čulni užitak kog ćete se rado sećati. U pitanju ne mora da bude novcem meren luksuz, nekad je i količina uložene ljubavi u pripremu samog delikatesa nešto što je potrebno ceniti, i zbog čega je baš taj delikates za Vas luksuz. Da li imate u planu da razmazite sebe za praznike? Ako je odgovoran potvrdan, koji luksuz Vi birate?


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?