Sedam žestokih alkoholnih pića koja su idealan poklon

Sedam žestokih alkoholnih pića koja su idealan poklon

Ukoliko su vam već dosadili uobičajeni pokloni koji se najčešće svedu na opšte poznati trio – vino, kafa, i bombonjera, ovaj tekst je za vas. Nepisano pravilo je da se kada je alkohol u pitanju uglavnom poklanja vino, ali postoje prilike kada je dozvoljeno odstupiti od tog pravila. Čak je i poželjno. U nastavku sledi 7 žestokih alkoholnih pića koja su idealan poklon u raznim prilikama.

zestoka pića

Šefa impresionirajte viskijem

Iako će vam se tokom karijere pružiti mnogo prilika za iskazivanje zahvalnosti vašem nadređenom nekad tu zahvalnost morate da materijalizujete. Pošto je u pitanju osoba koja je na neki način odgovorna za vas u poslovnoj sferi, prirodno je da želite da ostavite dobar utisak. U tom slučaju pravi izbor je malo luksuznije piće – odaberite Ardbeg viski. Ovaj viski je specifican po svojoj aromi vanile kojoj savršeno komplementiraju arome mirisa mora i citrusa. Kako je ovo zaista poklon koji će ceniti pravi poznavaoci viskija, sigurni smo da će otvoriti mnogobrojne teme za razgovor prilikom degustacije.

Konjak kao prikladno iznenađenje za rodbinu

Ako u pitanju nije upoznavanje ili prva poseta rodbini, vreme je za malo eksperimentisanja. Istina je da viski važi za gospodsko piće koje redovno viđamo u filmovima i serijama, ali svet alkohola bi bio dosadan kada bismo se fokusirali samo na viski. Odaberite dobro poznati Hennessy konjak ili Camus V.S.O.P. budite sigurni da je u pitanju savršena zamena koja izgleda i ostavlja podjednako impozantan utisak.

Domaća ljuta za slatke početke

Kažu da kuća nije domaćinska ako u njoj nema rakije i kafe jer domaćin mora uvek biti spreman da ugosti čak i nezvane goste. Ako se vaši drug ili drugarica useljavaju u novi stan ili kuću rakija od kajsija - kao pravo viševekovno, domaćinsko piće je sjajan izbor. Simbolično im olakšajte prelaz u novu životnu fazu, i neka uživaju u svom novom domu uz tu džemastu aromu kajsija u punom zrenju.

zestoka alkoholna pića

Grandiozni viski za veliki korak

Svi znamo koliko je diplomiranje važna životna prekretnica. Dolazi kao zaključak i nagrada za neprospavane noći i uložen trud i vreme. Bilo da je u pitanju javna ili privatna odbrana, osoba koja brani diplomski rad oseća istu količinu ponosa. Pokažite joj da ste i vi ponosni na nju adekvatnim poklonom. Hteli mi to da priznamo ili ne viski i dalje važi za broj 1 poklon kada su u pitanju svečaniji odnosno bitniji životni događaji stoga neka vaš izbor bude i možete biti sigurni da ćete obradovati vama dragu osobu. Naša preporuka je ovaj prelepo dizajnirani Glenmorangie Nectar D'Or viski koji ima voćnu notu desertnog vina, bobičastih voćki, biljki, ali i završnicu koja priča priču o drvenim bačvama u kojima je čuvan.

alkoholna pića

Pravo piće za poslovnog partnera

Poslovnu saradnju možemo krunisati na razne načine. Često je večera u nekom od elitnijih restorana prvi izbor. Na ovaj način pokazujemo koliko cenimo svog poslovnog partnera, ali i koliko cenimo našu saradnju. Pored, ili umesto, večere, možete se odlučiti i za neki poklon u materijalnom obliku. Iako flaša pića nije među najtrajnijim poklonima važi za jedan od najprikladnijih naročito ako nekog ne poznajete dovoljno da biste mu poklonili nešto ličnije. Ako ste u nedoumici koje alkoholno piće odabrati pokušajte sa rumom.

Elegantna votka kao sjajan poklon za drugaricu

Ljubitelji i ljubiteljke vodke, sigurno će se oduševiti ako na poklon dobiju jednu Belvedere votku. U pitanju je votka prefinjenog ukusa, upakovana u flašu ledenog, luksuznog izgleda. Uz par kockica leda može se konzumirati i bez mešanja sa drugim pićima ili se može koristiti kao vodeći sastojak raznih koktela. Ono što je prednost vodki ovog kvaliteta, je smanjena mogućnost da se sutra dan probude sa glavoboljom, ali i u najkvalitetnijim pićima treba biti umeren.

Kada ponestane ideja - birajte egzotiku

Pored klasike kao što su vino i pivo, retko kad obratimo pažnju na malo egzotičnija pića. Ako vaš prijatelj voli da isprobava nove ukuse ili ima neobične afinitete kada je u pitanju alkohol onda preskočite uobičajene poklone. Odlučite se za Uzo ili Absint. Uzo je grčkog porekla fine arome anisa, i nastao je u Carigradu. Absint ćete prepoznati po smaragdno zelenoj boji, i često ćete čuti moderne mitove o ovom piću jer u sebi sadrži čak 60% alkohola. Ukus Absinta je herbalan, i pojačan nanom, ali je toliko specifičan da čak postoje udruženja ljudi koji piju Absint kao i priručnici o najboljem načinu da se pije.

pića i prijatelji

 Da li smo vam olakšali izbor alkoholnog pića?

Nadamo se da će vam ovaj tekst pomoći da se oduprete porivu da uvek posegnete za flašom vina u supermarketu. Ostala pića zaslužuju podjednaku količinu pažnje. Naročito ako već unapred znate da je neko ljubitelj nekog određenog žestokog alkoholnog pića. Ako vam ponuđene opcije iz nekog razloga ne odgovaraju, inspiraciju možete pronaći na našem sajtu. Prilagodite izbor svojim finansijskim mogućnostima i afinitetima osobe za koju birate poklon. Ko zna, možda pronađete i nešto za sebe. Pažnju će vam svakako privući kako sjajno dizajnirana ambalaža, tako i širok asortiman žestokih pića.


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tri brza pikantna umaka
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?