Pikantni dodaci božićnoj trpezi

Pikantni dodaci božićnoj trpezi

Iako već sigurno imate u planu tradicionalan božićni ručak koji podrazumeva sarmu, pečenje, ili neko drugo omiljeno porodično jelo, praznici su pravo vreme za eksperimente u kuhinji. Tokom praznika imamo više vremena, ali i više potencijalnih pomagača. Ukoliko želite da začinite uobičajenu božićnu trpezu, ne morate menjati osnovne namirnice glavnog jela, dovoljno je da ubacite neki neobičan začin ili prilog. Ko zna, možda baš Vaš mali gastronomski izlet postane neizostavan deo svakog narednog slavlja. Ako ste raspoloženi za malu promenu koja može osvežiti celo slavlje, onda ostanite sa nama i pročitajte koji su to odabrani pikantni dodaci božićnoj trpezi.

 

 

  1.   Egzotični inćuni

Ako izbegavate konzumiranje ribe zbog, ne tako prijatnog, procesa pripreme onda imamo dobru vest za Vas. Vašu trpezu možete obogatiti inćunima koji dolaze u teglici već unapred pripremljeni. Sami po sebi imaju dominantan i jak ukus i nije im potreban nikakav začin. Možete ih poslužiti kao prilog, ali pažljivo, možda ukradu svu slavu i postanu fokus cele trpeze.

 

 

  1.   Sušeni paradajz

Paradajz je dobrodošao u svim oblicima! Na našem podneblju se, doduše, retko koristi u sušenom obliku. Sušeni oblik paradajza je samo lišen viška vode, dok, zauzvrat, ukus dobija na intenzitetu. Kao takvog ga možete koristiti u kanapeima, brusketima, ili kao deo nekog drugog, komplikovanijeg jela.

 

  1.   Mediteranski sir

Leto je prva asocijacija kada se spomene plata bogata sirevima i dobro rashlađeno belo vino. Međutim, ovaj aromatičan sir može ulepšati i hladnije dane. Idealan je kao deo predjela ili užine. Pored ovog sira poslužite i orašaste plodove i masline, aranžirajte tanjir, i dobićete laku, brzu, i zdravu zakusku.

 

 

  1.   Maslinovo ulje s ukusom belog luka i paprike

Maslinovo ulje je jedna od najkvalitetnijih namirnica koja se lako uklapa uz veliki broj komplikovanih i onih manje zahtevnih jela. Maslinovo ulje sa ukusom belog luka i paprike će Vam olakšati i ubrzati proces pripreme jer njegove jake arome vode glavnu reč i obogaćuju svaki obrok. Možete ga upotrebiti kao što upotrebljavate i regularno maslinovo ulje, samo ćete, ovaj put, dobiti i intenzivne arome gratis.

  1.   Aromatični ruzmarin

Kao jedna od najpoznatijih začinskih biljaka, ruzmarin svojim ukusom i mirisom upotpunjuje ukus raznih, na prvi zalogaj, dosadnih jela. Ako ne volite grančice, travčice i lišće, onda će Vas oduševiti ovaj proizvod jer je u pitanju ruzmarin u spreju. Dodajte ga sporo pečenim krompirima i dobićete izuzetan prilog bilo kojoj vrsti mesa.

  1.   Ljutina u obliku sosa

Ako volite ljutu hranu onda ćete voleti i ovaj slatko ljuti čili sos. Ovaj čili sos svoju ljutinu u potpunosti dobija od samlevenih paprika, bez veštačkih dodataka, i izuzetno je glatke, odnosno, homogene strukture. Takav sos je sjajan kao dodatak drugim prelivima ili ga možete koristite i samostalno kao umak.

 

 

  1.   Salama sa tartufima

Da Vaša suhomesnata plata ne bude dosadna, možete se pobrinuti na razne načine, ali ubacivanjem salame sa tartufima, iznenadićete čak i najzahtevnije gurmane. Ako ste u potrazi za proizvodom neuobičajenog ukusa i izgleda, onda će ova salama zauzeti centralno mesto na dasci za posluživanje, i isprva će pažnju privlačiti svojim izgledom, a nakon prvog zalogaja i svojim jedinstvenim ukusom.


Koji pikantni dodatak ćete vi odabrati?

Predstavili smo Vam neke neuobičajene proizvode iz našeg asortimana koji Vam mogu pomoći da već ustaljen način pripreme podignete na viši nivo uz minimalan trud. Bilo da odaberete sastojke za marinadu, sos, prilog ili glavno jelo, pred Vama je bezbroj mogućnosti za kombinovanje. Ako ste malo hrabriji, izađite iz zone komfora i isprobajte nove ukuse ili nove intenzitete starih ukusa – i od ljutog ima ljuće! Da li Vi imate neki tajni sastojak koji Vaše jelo svrstava na listu omiljenih jela Vaših ukućana ili gostiju? Da li ste se odlučili koji pikantni dodatak će učiniti Vašu božićnu trpezu zanimljivijom ove godine?


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tri brza pikantna umaka
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?