Par saveta za piknik koji ćete pamtiti

Par saveta za piknik koji ćete pamtiti

Sunčani dani donose pregršt prilika za uživanje u prirodi. Bilo da odaberete gradski park ili obližnju šumu, mnogobrojne blagodeti za organizam čekaju na Vas. Iako boravak u prirodi ne mora da bude vezan za hranu, nekad imamo želju da iskombinujemo te dve radosti i upotpunimo celokupan doživljaj. Možda Vam je na pamet pao roštilj? Njega ostavljamo za celodnevne izlete, ovaj put biramo piknik, lak za upriličiti, a podjednako efektan, naročito ukoliko je u pitanju neki romantičan povod ili manja grupa ljudi. Da ne biste bili u nedoumici šta i kako, ispratite par saveta za piknik koji ćete pamtiti.

Neophodna priprema

Da biste u potpunosti mogli da se opustite tokom piknika, potrebno je da odaberete mesto. Uprkos činjenici da Vam možda neka mesta već sad padaju na pamet, topli meseci mogu da Vam pomrse planove zbog previsoke trave, ili prisustva korova i krpelja. Idealna opcija je da na lokaciju odete bar dan ranije da biste bili sigurni da je pogodna za planiran ugođaj. Pored odabira lokacija, provera vremenske prognoze takođe nije na odmet. Obavezno ponesite neku vrstu podloge, da biste sačuvali odeću od prljavštine i zelenila, mada, ruku na srce, boravak u prirodi nije gala svečanost za ispeglane toalete. Ako ste u romantičnom raspoloženju, pribor i hranu ponesite u pletenoj korpi. Za one praktičnije, tu su rančevi. Nemojte preskočiti neku vrstu escajga, ali ga svakako prilagodite vrsti hrane koju nosite – plastični noževi se lako lome.

 

Dve osobe na pikniku u sumi nazdravljaju casom vina

Odabir hrane i pića

Idealan izbor je suhomesnata plata sa par vrsta sira! Možete je prethodno aranžirati na drvenoj dasci, ili u odgovarajućoj posudi i tako pripremljena neće zahtevati nikakav dodatan trud kada se smestite na odabranu lokaciju. Prethodno fino narezani suhomesnati proizvodi su praktičan izbor pa tako možete odabrati Tapas miks španskih suhomesnatih prerađevina, ili, ako ste raspoloženi za domaće proizvode, možete birati Marco suvu pečenicu, koja če Vas oduševiti distinktnom aromom dima. Što se sira tiče, najbolje je da ga izrežete pre samog odlaska na piknik, ali se postarajte da u pitanju bude neki od tvrđih sireva kao što su Carski kravlji punomasni sir, ili, za gurmane koji preferiraju jače ukuse, Polutvrdi kozji sir sa začinskim biljem.

Dopuna obroka je laka, od sveže salate do orašastih plodova, ali, ulaganje dodatne količine truda se može višestruko gastronomski isplatiti. Tako možete umesto klasične salate odabrati seckani sušeni paradajz, ili masline punjene paprikom, a umesto klasičnog hleba poneti prethodno pripremljene bruskete.

Što se deserta tiče, za piknik koji traje, birajte panettone – otporan je na truckanje, ne topi se, i nema preplavljuće arome koje mogu zasmetati ljudima koji ne vole preslatke deserte. Granducale limun panettone će uneti dodatnu osvežavajuću notu i upotpuniti bilo koju specijalnu priliku.

Ako je planiran piknik u večernjim časovima, nikako nemojte zaboraviti vino! Zalazak sunca i čaša dobrog pića će biti dovoljni za stvaranje nezaboravnih uspomena. Baš za takve uspomene, tu je domaći Zvonko Bogdan roze, versatilnog i upečatljivog karaktera. Možda je piknik uprličen kao neka vrsta proslave? Onda ništa bez penušavca! Hugo penušavo vino će oduševiti sve prisutne svojom letnjom notom cveta zove.

Da li ste spremni za piknik?

Iako može zvučati komplikovano – nije. Osigurajte dobru volju i sjajno društvo, pa će motivacija za organizaciju celog događaja doći sama. Pred Vama je mnoštvo lepih dana, a samim tim i mnoštvo prilika za piknik i uživanje u prirodi. Ko zna, možda ga uvedete kao Vaš specijalni ritual koji će Vas i opuštati i inspirisati za nove pobede. Iako karirano ćebence i platnena korpa izgledaju filmski, ipak je fokus na hrani, i što je mnogo bitnije – dragim ljudima. Zavirite u frižider i ostavu i možda Vaš prvi piknik možete organizovati već danas!


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?