Par saveta za nezaboravnu romantičnu večeru

Par saveta za nezaboravnu romantičnu večeru

Pred dolazak praznika ljubavi veličamo i radujemo se vremenu koje ćemo provesti sa voljenom osobom. Pored simboličnih poklona, taj dan bi trebalo da, na više načina, bude posvećen osobi koja zaslužuje Vašu afekciju. Spojite lepo i korisno i upriličite zajednički obrok, daleko od bučnih restoranskih gostiju. Ukoliko se još uvek niste oprobali u takvom podvigu pročitajte naših par saveta za nezaboravnu romantičnu večeru.

Odabir hrane i pića

Počnite od onog glavnog! Jednom kad odlučite šta je glavno jelo, šta desert, a koje piće će ulepšati specijalne trenutke, ostali detalji su lako rešivi i mogu lako pasti u senku Vaših kulinarskih sposobnosti. Što se tiče odabira večere vodite se preferencijama drage osobe, nivoom Vaših kulinarskih veština, ali i opremljenosti Vaše kuhinje – recept koji zahteva flambiranje ipak prepustite profesionalcima. Možda ste već usavršili pripremu nekog jela? Grilovano meso ćete lako obogatiti
aromatičnim sosevima, neobičnim marinadama, ili egzotičnim salatama. Zvezda same večere može biti i upečatljiv prilog ili desert autohton za neku drugu, daleku zemlju.

Šta god da odaberete, nemojte dopustiti da se večera svede na poručivanje hrane iz obližnjeg restorana, osim ako Vama draga osoba ne izrazi izričitu želju za tim. Ipak je ovo poseban dan. Nepredviđene okolnosti ipak postoje i mogu Vas sprečiti da se pravljenju večere posvetite adekvatno, ali budite bez brige, čak je i pica parče romantična večera ukoliko je ambijent atmosferičan, a lepo raspoloženje sveprisutno i opipljivo.

Iako može ostati u senci glavnog jela, desertu posvetite dovoljnu količinu truda i krunisaće Vašu večeru. Možete se oprobati u pravljenju nekog od italijanskih slatkiša kao što su panna cotta ili tiramisu, ili, nakon dobro začinjene večere, možda bolja opcija bude sorbe. Napravljen od crvenog voća, svojom bojom može biti vizuelno komplementaran celom tonu praznika, dok će Vašu bolju polovinu očarati osvežavajućim ukusom. Međutim, šta ako nemate vremena ni za pripremu deserta? Onda poslažite par čokoladnih pralina u obliku usana ili poslužite parče mini čokoladnog panettone kolača uz kuglu sladoleda i seckane orašaste plodove.

 

Što se tiče pića, zna se koje piće je idealan izbor kada su u pitanju praznici – šampanjac. Kao i kod ostalih vrsta vina i šampanjac obuhvata širok cenovni rang, ali i pokriva ceo spektar različitih aroma. Voćkast, ali i ne previše sladak Cuvée Rosé Laurent-Perrier šampanjac predstavlja neodoljiv aperitiv ili savršeno vino za voćne deserte. Za one koji više vole italijanska vina, tu je Tenuta Santomè Prosecco Superiore. Živahan i iskričav, predstavlja sjajno izbalansirane cvetne i voćne note, sa vodećim citrusima. U slučaju da ne volite penušavce, tu su Freschello belo i crveno vino, i oba dolaze u poklon pakovanju sa dve čaše, pa jednom kupovinom možete rešiti i taj potencijalni problem.

Muska osoba ljubi zenu u obraz koja sedi za sto

Detalji koji ulepšavaju

Sumnjamo da većina u svom gostinskom asortimanu poseduje tanjire sa srcima, ali bez brige, Dan zaljubljenih samo zahteva crvenu ili roze boju, a bilo koju od njih je lako implementirati kao deo trpeze. Dovoljan Vam je crveni stolnjak, podmetači u obliku srca, ili salvete sa spomenutim motivom. Poslužiće i par svećica, dok omanja staklena tegla može da ugosti mini cvetnu ikebanu. Ako ste voljenoj osobi odlučili da poklonite i cveće, ne zaboravite da spremite vazu pa tako poklonjeni buket može takođe biti deo Vaše romantične dekoracije.

Da li ste spremni za Dan zaljubljenih?

Važno je da zapamtite jednu stvar – količina truda i vremena koje ste posvetili samoj pripremi večere se najviše računaju. Međutim, ako zatvorite oči i zamislite idealan sastanak, retko ko misli na hranu. Ona je tu da ulepša priliku, i bude svedok ljubavi. Ako ste u dužoj vezi onda pravljenje romantične večere može biti zajednički poduhvat! Uživaćete zajedno u kreiranju specijalne prilike. Naravno da romantična večera ne mora biti rezervisana samo za nadolazeći datum, ali baš tog dana ne bi
trebalo da je izostavite. Koji su Vaši saveti za spremanje nezaboravne romantične večere?


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?