Kom stilu praznične dekoracije Vi pripadate?

Kom stilu praznične dekoracije Vi pripadate?

Iako je tek početak decembra, novogodišnji praznici su iza ugla. Moguće je da ste već okitili jelku, ili da planirate to da sprovedete u delo u narednih nekoliko dana. Ranije je kićenju prisustvovala cela porodica i uglavnom se odigravalo tek posle polovine decembra.

Danas je situacija malo drugačija – dekoriše se ceo dom, i kićenje kreće znatno ranije. Najentuzijastičniji obožavaoci zimskih praznika svake godine nabavljaju nove ukrase i prate trendove, naročito kada su u pitanju boje. Ukoliko planirate da ukrašavate svoj dom, ostanite sa nama i otkrijte kom stilu praznične dekoracije Vi pripadate.

praznicna dekoracija

Tradicionalan stil

Pored domaćinstava ovaj stil je karakterističan i za velike kompanije koje traju po par decenija i čija se sedišta ili predstavništva često nalaze u nekim starim zgradama. Ovaj stil ćete najpre videti i u filmovima, naročito ukoliko su u pitanju klasici. On podrazumeva dominaciju tri boje – zelene, crvene i zlatne. Jelka je klasične zelene nijanse. U obzir dolazi i veštačka jelka. Što se tiče ukrasa oni su pretežno u crvenoj i zlatnoj boji koje su predivan kontrast raskošnoj zelenoj.

Minimalistički stil

Kao što i samo ime implicira, minimalistički stil je sveden po mnogim pitanjima. Jelka ne mora biti prava, čak se favorizuju improvizovane jelke. Sve češće možete, na društvenim mrežama, videti par štapića koji su poređani od najdužeg do najkraćeg u obliku jelke, na zidu, i između kojih su isprepletane lampice. Ostatak doma je ukrašen sa par ukrasa koji su najčešće prirodnih boja, beli ili su svi slične nijanse. Iako jeste u pitanju praznična dekoracija, najčešće zauzima jedan kutak doma ili se, zahvaljujući svojoj neutralnosti ne meša u stil celog enterijera i ne remeti sklad koji vlada.

praznici

Glam stil

Ovaj stil podrazumeva ukrase elegantnog izgleda. Što se tiče boja, u fokusu su zlatna i srebrna. Teksture su i mat i metalik, dok su šljokice i više nego dobrodošle. Celokupna dekoracija deluje luksuzno i raskošno, ali istovremeno odmereno i sa ukusom.

Eklektičan stil

Eklektika u svim sferama predstavlja miks različitih, često naizgled, nespojivih stvari. Ako pripadate ovom stilu onda oberučke i otvorenog uma prihvatate ukrase i boje svih stilova. Na Vašoj jelci se mogu pronaći i Krcko Oraščić i krofna sa šljokicama. Granice kod ovog stila ne postoje, sve je prihvatljivo, važno je da budi radost. Ovom stilu se najviše raduju deca i kreativci slobodnog duha.

ahmad praznicni cajevi

Da li znate kom stilu pripadate?

Naveli smo četiri najrazličitija, ali istovremeno, i najsveobuhvatnija stila dekorisanja. Bez obzira na to da li ste se pronašli u nekom od njih, možda Vas ove godine ponesu neke druge želje i odstupite od uobičajenog načina dekorisanja. Iako nema potrebe da dekorišete baš svaku prostoriju, praznike možete uvesti na mala vrata i tamo gde nisu očekivani u tolikoj meri.

U poslednje vreme su popularna praznična pakovanja proizvoda koji su u svakodnevnoj upotrebi, čime kompanije doprinose celokupnoj prazničnoj atmosferi. Međutim, neke od kompanija idu i korak dalje, i ne zadržavaju se samo na ubacivanju snega ili Deda Mraza na svoja klasična pakovanja. Jedna od njih je Ahmad kompanija. U njihovom asortimanu možete pronaći rinfuzne čajeve koji su upakovani u novogodišnje kugle luksuznog izgleda. U zavisnosti od ukusa koji odaberete, dobićete kuglu u odgovarajućoj boji. U našoj ponudi imamo Majestic Breakfast čaj, koji dolazi u kugli bordo nijanse, Earl Grey čaj, koji dolazi u kugli ljubičaste boje, i Splendid Ceylon čaj, koji dolazi u kugli narandžaste boje. Svaka od kugli je dodatno ukrašena diskretnim lišćem. Kada pogledamo njihove boje i metalik odsjaj, jasna je njihova pripadnost eklektičnom stilu dekorisanja, ali na Vama je da eksperimentišete i isprobavate nove kombinacije. Uostalom, uvek možete u svakoj prostoriji primeniti različit stil, u skladu sa Vašim raspoloženjem.

Da li znate kom prazničnom stilu dekorisanja Vi pripadate?


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tri brza pikantna umaka
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?