O ZNAČAJU JONIZOVANE ALKALNE VODE

Za postizanje balansa u telu neophodno je, prema brojnim potvrđenim istraživanjima, uravnotežiti unos alkalne i kisele hrane. Idealan odnos trebao bi biti 80:20 u korist baznih namirnica. Iako je to danas opšte poznato ljudi se uglavnom ne pridržavaju ovih smernica.

Jonizovana alkalna voda pojačava imunitet i telo snabdeva potrebnim količinama kiseonika i minerala. Na taj način ona održava stabilnu PH vrednost organizma.

Jonizovana alkalna voda ima antioksidativna svojstva, te igra ogromnu ulogu u borbi protiv slobodnih radikala, koji ubrzavaju starenje ćelija i uzrokuju brojna ni malo bezazlena oboljenja. Danas ovu vodu sve češće preporučuju i lekari. Potvrđeno je njeno lekovito svojstvo i sposobnost u čišćenju tela od toksina. Koristi se za lečenje stomačnih obolenja, dokazano čisti kolon i to vrlo efikasno. Jonizovana alkalna voda za zdravu kožu je prava blagodet. Ona čisti i ujednačava ten, kožu hrani, hidrira i obezbeđuje joj dugotrajnu elastičnost.

Život u modernom svetu često podrazumeva brzu hranu: pljeskavice, hamburgere i brojna pekarska peciva. Ne zaboravimo ni kafe, sokove sa veštačkim zaslađivačima i aromama, alkoholna pića. Svi nabrojani proizvodi spadaju u kiselu hranu. Njihova dugoročna konzumacija je naravno loša po naš želudac. Iako neke kiseline izbacujemo kroz mokraću, znoj i stolicu, većina se zadržava u telu kao što je npr. mlečna kiselina. Kiseo organizam je razlog broj jedan za razvoj kancera i brojnih isto tako opasnih obolenja. Organizmu koje je u disbalansu potrebno je vratitli alkalnost. Za to su promene u načinu ishrane od primarnog značaja. Iako zvuči jednostavno, treba imati na umu da je promena dugogodišnjih nezdravih navika veliki izazov.

Za postizanje poželjne pH vrednosti tela preporučuje se ishrana bazirana na alkalnoj hrani. Pored hrane, vrlo je značajna i vrsta tečnosti koju unosimo u sebe.

Jonizovana alkalna voda hidrira i detoksifikuje telo čak i do šest puta više nego obična.

Čaša vode je bogat izvor miliona antioksidanata koji se bore protiv slobodnih radikala. Oni su zaduženi za hidrataciju ćelija, tkiva i organa. Istovremeno ona oslobađa telo od otrova jer pospešuje hidrataciju na ćelijskom nivou. Alkalna voda za sportiste je pun pogodak. Pojačava energiju i smanjuje vreme oporavka mišića nakon treninga ili takmičenja. Preporučuje se u svakodnevnici jer otklanja osećaj zamora i pospanosti. Jonizovana voda za dijabetičare je idealan izbor. Namenjena je osobama obolelim od šećerne bolesti jer uravnotežava nivo šećera u krvi.

Ispijanjem alkalizovane vode smanjuje se holesterol i reguliše krvni pritisak. Pomaže kod alergija i astme posebno u proleće kada se ova stanja kod obolelih znatno pogoršavaju.

Preporučljivo je alkalnu vodu konzumirati ujutru na prazan stomak. Na ovaj način ispiramo iz tela sve toksine koji su se nagomilali tokom noći, ali i hidriramo telo.

Preporučuje se svim generacijama, odlična je za sportiste, osobe sa prekomernom težinom, ali i dijabetičare. Jonizovana voda za osobe sa stomačnim tegobama i konstipacijom se pokazala kao izuzetno delotvorna.